Tro, håb og fibromyalgi

Blomkålssuppe

 

Blomkålssuppe

 

Dejlig cremet og blid suppe, som fylder og varmer på kolde vinterdage.

 

1 lille blomkål (ca. 500 g renset blomkål)

2 persillerødder (ca. 250 g)

2 stilke bladselleri

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk. grøntsagsbouillon

1 liter vand

2 dl. cashewmælk (eller anden plantemælk)

2 spsk. tørret persille

1 tsk. tørret basilikum

Salt

Friskkværnet peber

 

Rens og skær blomkål, persillerødder og bladselleri ud i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og vand. Lad det koge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt cashewmælken og blend med en stavblender til en jævn og cremet suppet.

Smag til med persille, basilikum, salt og peber – vær forsigtig med saltet, for suppen indeholder allerede en hel del salt fra grøntsagsbouillonen.

 

TIP: ønskes en mere mættende suppe kan den serveres med kogt, sort quinoa eller sorte belugalinser, som begge vil tilføje gode proteiner.